19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Puštena Aida Ćorović, aktivisti krenuli u protestnu šetnju sa njom

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, koja je ranije danas privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural ratnog zločinca Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštena je iz policije.

Aktivisti su zbog njenog privođenja održavaju miran protest od 19 sati ispred Doma sindikata, a nose parolu “Mural mora pasti”.

Foto:Inicijativa mladih

Aktivisti su, zajedno sa Aidim Ćorović, navode očevici, krenuli u protestnu šetnju ka muralu Ratka Mladića, gdje se, kako javlja reporter N1, i dalje nalazi policija.

Prije incidenta, Aida Ćorović je ušla u obližnji market i kupila paket jaja, a zatim prišla muralu i gađala ga.
“Ne želimo da živimo u ovakvom društvu, u kom je svaki oblik bestijalnosti, sociopatologije i fašizma i nasilja upodobljen, gde su obični građani žrtve politika. Na kraju se mi tučemo, građani, zbog političara, zbog njihovih interesa i patoloških poriva koje imaju, a sada se baš namestilo da ih sve ispolje“, rekao je Marko Oljača, aktivista.

podsjetimo, nakon privođenja Ćorović, policajci su odveli i aktivistkinju i umjetnicu Jelenu Jaćimović, javlja portal Nova.rs, a prenosi N1.

Nakon što su bacale jaja na mural Ratka Mladića, prišlo im je 10 neuniformisanih lica i skočili na njih. Aidu su vukli, stezali, njih barem pet, Jeleni su odmah zavrnuli ruke. Ovoliku agresiju nisam vidjela 15 godina koliko se bavim novinarstvom“, kaže za portal Nova.rs novinarka Danasa koja je bila na mjestu događaja Jelena Diković.

Izvor:N1, Nova.rs, SNews

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: