27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Novi Pazar: Napad “uživo” na građanskog aktivistu i odborničkog kandidata Aladina Paučinca

Građanski aktivista i kandidat za odbornika liste “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka” Aladin Paučinac napadnut je danas dok je u prenosu uživo na društvenim mrežama komentarisao izvođenje građevinskih radova u novopazarskom naselju Teferič.

Kako se vidi na snimku na njega je uz psovke i uvrede, ali i udaranjem po licu i provociranje rukama, nasrnuo Vahid Smailagić.

Smailagić je ove godine osuđen za krivično djelo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu, zbog fizičkog napada, također na građanskog aktivistu Irfana Ugljanina i bivšeg direktora JKP “Čistoća”, Hivza škrijelja, 1. februara 2021. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru, o čemu je SNEWS izvještavao.

SNEWS nezvanično saznaje da je osumnjičeni za ovaj napad doveden u prostorije Policijske uprave Novi Pazar.

Aladin Paučinac nije želio da da izjavu policiji, zbog kako je rekao nepovjerenja i inertnog postupanja u ovom slučaju.

Pokrenut ću krivične postupke kod nadležnog tužilaštva i podnijeti tužbe nadležnom sudu, kao i uložiti pritužbe na ponašanje policije”, rekao je Paučinac.

On je nakon napada na konferenciji za medije rekao je ovaj napadač sa onim što je uradio želio da poruči “da niko više ne smije da pomisli, da misli svojom glavom jer može da strada”.

Aladin Paučinac, Inicijativa slobodnih građana

“Oni šalju te poruke, ne prezaju ni od čega, neko im je dao tu dozvolu da mogu da prijete, psuju. To su ljudi koji ovdje građanima utjeravaju strah, lično, porukama, preko lažnih profila. To nam govori da ovdje, u ovom gradu vlada bezzakonje, ponašamo se kako oni hoće. Kad ne izražavamo svoje mišljenje, tad nas niko ne dira. Kada donesemo odluku da nešto kažemo, onda se uvjerimo, kao što su se i mnogi građani uvjerili, da u velikoj mjeri u ovom gradu vlada nezakonje”, rekao je Paučinac, poručiv da će i dalje ukazivat na sve anomalije u ovom društvu.

Pučinaj je naveo da se ne osjećam ni malo prijatno, pogotovu što je mogao da ima i pordicu pored sebe.

Aladin Paučinaj je predsjednik Inicijetive slobodnih građana (ISG), udruženja građana koje je podržalo novoformirani “Građanski pokret Sandžaka”.

Medin Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: