Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Muratović osumnjičen za podstrekavanje, tužioca javno optužio za korupciju i poručio: “Važniji sam ja za ovu državu nego ti”

Odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u lokalnom parlamentu Novog Pazara i uposlenik Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), Admir Mratović, preko svog profila na facebooku, je objavio faksimil poziva iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru kojim se u svosjtvu osumnjičenog poziva da u predistražnom postupku, 28. juna ove godine, u tom tužilaštvu, pristupi radi saslušanju zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo podstrekavanje.

Muratović je, uz niz kvalifikacija i teških optužbi, ne navodeći imena tužioca i drugih lica u postupku, istakao da se radi o pokušaju da se na sve načine ućutka, kao i da je tužilaštvo jednim dijelom korumpirano.

“Što pomenem dijelove korumpiranog tužilaštva, pojedince iz vrha koji kontrolišu kockarnice u Novom Pazaru…one koji oslobađaju ubice i narkodilere stiže njihova reakcija..”, naveo je on.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=298457055345799&id=100055445206749

On je tužiocu, čije ime nije pomenuo, u post skriptumu (poslije svega) poručio da je za ovu državu važniji od njega.

Admir Muratović je nekoliko puta učestvovao u incidentima tokom zasjedanja Skupštine Grada Novog Pazara (Foto: arhiv)

“Poruka “tužiocu” koji ima lični problem samnom jer raskrinkavam reket koji uzima od dijela kladionica, a ostatak kontroliše sa članom svoje porodice, da me pozove na razgovor lično, a ne da vrši pritisak da to rade ove što su pred penzijom, pa moraju…ako imaš petlje pozovi me ti!. Jedva čekam da ti iznesem dokaze koje imam o tvojoj korupciji! I, da…znam da to radiš jer misliš da me prikažeš kao “nepodobnog” i probaš pokvariti neke pozicije na koje očekujem postavljenje…Forget…(Zaboravi). Važniji sam ja za ovu državu nego ti”, naglasio je Muratović i ukazao da on čuva ugled (državi Srbiji), čuvajući svoj obraz, a da ga tužilac “kalja” svojom korupcijom i nepravdom prema ljudima koji nemaju novca da plate optužnice.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru se nisu oglašavali ovi povodom, a SNews je u skladu sa Zakonom i standardima profesionalnog izvještavanja zatražio da iznesu svoj stav.

Izvor iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) nezvanično je potvrdio za SNews da je Admir Muratović kandodat te stranke za ambasadora Srbije u jednu od arapskih zemalja, najvjerovatnije Kuvajt, te da Muamer Zukorlić očekuje da mu iz Srpske napredne stranke (SNS) potvrde još jednu kvotu kadrova sa kojima će uzeti učepće u vlasti.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru se protiv Muratovića, po privatnm tužbama zbog ugleda časti i ugleda, vodi više sudskih postupaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: