24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Ispred PU Novi Pazar obilježen dan MUP-a i policije (FOTO)

Prezentacijom opreme i materijlano-tehničkih sredstava policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica danas je ispred PU Novi Pazar obilježen dan MUP-a i policije.

Dan policije u Novom Pazaru

Predstaviljanjem materijalno- tehnička sredstva policije i vatrogasno-spasilačkij jedinica ispred PU Novi Pazar je obilježen dan MUP-a i policije..

Na uređenom platoa ispred PU Novi Pazar, po prvi put je na ovakav način u Novom Pazar obilježen dan policije.

Posebno intersovanje pokazali su mališani. Najmlađi, ali i stariji, su imali priliku da sjednu u policijska vozila, puštaju sirene, razgledaju oružje i policijsku opremu, druže se sa policijskim službenim psom, posmatraju upotrebu pene za gašenje požara.

Posebno ljubazni pripadnici PU Novi Pazar su dječacima i djevojčicama davali posluženje, fotografisali se, oblačili im dijelove svoje odjeće i opreme, odgovarali na njihova pitanja…

Cilj ovog skupa bio je da se rad pripadnika MUP-a i Sektora za vanredne situacije približi građanima.

”Spremnost u zaštiti lične imovinske sigurnosti građana podrazumeva i savremenu opremu i sredstva koja policija koristi. To smo danas prezentovali našim sugrađanima koji su imali priliku da vide naoružanje policije, vozila, kao i sredstva i opremu koju policajci vatrogasci koriste. Posebo nam je zadovoljstvo što smo ugostili naše najmlađe sugrađane, koji će možda jednoga dana biti u našim redovima”, rekla je novinarima oficir za policiju zajednice, Sanja Milošević.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obilježava se u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

 

 

 

Foto: SNews

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: