27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Na DUNP-u počeo septembarski upisni rok, slobodno 186 mjesta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) danas je počeo drugi rok za upis na prvu godinu studija. Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 186 brucoša, 148 na budžetu i 38 na samofinansiranju.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, na studijskim programima matematitika, hemija i biologija, ima 69 slobodnih mjesta. Na studijama računarske tehnike, softverskog inženjerstva, agronomije i prehrambene tehnologije, na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke, u septembru može da se upiše ukupno 99 brucoša, dok priliku za upis na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega ima 7 maturanata.

Prijavljivanje kandidata trajaće i sutra, a prijemni ispiti polagaće se 7. septembra, saopšteno je sa ove visokoškolske ustanove.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svjedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok originalna dokumenta podnose na uvid. Kako istuču sa DUNP-a zbog toga fotokopije dokumenata ne mora da budu ovjerene.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, popunjena su sva mjesta na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Tada je upisom 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta, popunjen najveći deo upisne kvote.

Zbog postupka akreditacije ove školske 2023/2024 godine na DUNPU-u neće biti studijskog programa za pravo, ekonomiju i srpski jezik i književnost.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: