24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija

Na listi “SDP-Husein Memić” 25 kandidata iz Novog Pazara

Lista “SDP-Husein Memić” predala je Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu za učešće na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, a danas je i proglašena od strane RIK-a. Na njoj se nalazi 25 kandidata iz Novog Pazara, 4 iz Prijepolja, po dvoje iz Priboja i Sjenice, te po jedna osoba iz Tutina i Nove Varoši.

Pored prvog na listi Huseina Memića, inače direktora Kulturnog centra, na listi je kao druga zamjenica predsjednika opštine Prijepolje, Samira Ćosović, treći je predsjednik Gradskog odbora SDP-a za Novi Pazar, Fahrudin Đekić, te pravnik Vahidin Melajac kao četvrti i Mirza Bojadžić, načelnik Gradske uprave prihoda kao peti kandidat.

Od kandidata tu su još i Samir Lekić, šef kabineta gradonečelnika Novog Pazara, Mustafa Baltić, arheolog iz Sjenice, novinar Galib Gicić, kao i novoimenovani VD direktori muzeja RAS i Gimnazije, Elmir Habibović i Dženana Raždaginac.

Pored direktora Doma zdravlja u Tutinu Kemala Ćorovića, tu su još profesori Azamela Papić, Sanela Medjedović, Fatima Kriještorac, Dina Hamidović, Elzana Nurković, Remzo Destović, te Ćamil Čičić i Adaleta Vatić.

Medju ostalim kandidatima gravitiraju ekonomisti, pravnici, historičari, te muzejski edukatori i vaspitači.

Ova lista će na izbornom listiću biti pod rednim brojem 1, dok se uskoro očekuje da svoje kandidature podnesu liste SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: