29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Srbija

Na sjeveru Kosova srpske snage kidnapovale/uhapsile tri kosovska policajca

Policija Kosova je saopštila da se sumnja da su kidnapovana tri službenika granične patrole od strane srpskih snaga u dubini teritorije Republike Kosovo, u pograničnom području na sjeveru zemlje, prenosi Anadolija.

Kako se ističe u saopštenju, jedinica granične patrolne policije dežurala je na statičnom mjestu zvanom Tresave/Bare, duboko unutar teritorije Republike Kosovo, kako bi spriječila korišćenje nelegalnih puteva, koji su bili korišćeni od kriminalnih grupa za ilegalni prelazak i šverc.

“Policijska jedinica koju su činila tri granična službenika danas u podne informisala je da je u blizini statične tačke primetila maskirano i naoružano lice/a i u pravcu ovog punkta poslata je dodatna jedinica KP pomoć. Po dolasku na tu lokaciju, jedinica za pomoć je primetila samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su dežurali na toj lokaciji. U pravcu ove lokacije odmah su krenule i druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, među kojima je i KFOR, jer se sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su u cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbjednost policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani od strane srpskih snaga, kontaktirani svi lokalni i međunarodni mehanizmi kako bi oni bili što prije pušteni i vraćeni Policiji Kosova.

Dodaje se da su različiti srpski mediji objavili da su pripadnici srpskih specijalnih jedinica uhapsili službenike Kosovske policije.

Beogradskim mediji navode da je u administrativnom pojasu prema AP KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirala je i uhapsila tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š.

RTS uz objau snimka uhapšenih/kidnapovanh kosovskih policajaca navodi sa su sva trojica bili naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa GPS uređajima, mapama i drugom opremom.

“Brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba, uperen protiv Republike Srbije. Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad”, navodi medijski javni servis Srbije, dodajući da je ovoj akciji hitno obav,ešten šef države Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskoj ambasadi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: