25 Aprila, 2024
Aktuelno Regija Sport

Na “Sportskim igrama mladih” u Splitu i učesnici iz Sandžaka

Na finalnom međunarodnom Sportskom takmičenju “Sportske igara mladih”, čiji će Split biti domaćin, iz Sandžaka će u Hrvatsku ići dvije učesnice iz Novog Pazara, te dva kolektiva iz Prijepolja i jedan iz Priboja.

Ispraćaj novopazarskih gazela, foto:sportski savez Novi Pazar

Ajša Ikić (2012 godište) i Belma Kolašinac (2010 godište) predstavljaće će Novi Pazar na ovom jubilarnom 25. takmičenju po redu u disciplini trke na 60 metara.

Inače, plasman na ovu sportsku manifestaciju dvije mlade novopazarke su ostvarile trijumfujući na Državnom finalu “Dunav osiguranje SIM Srbije 2021”.

Učesnici iz tri države, foto:igremladih.hr

Iz Sandžaka će put Hrvatske još prijepoljske basketašice “Sputnjik 1” i odbojkašice na pijesku “Bez nervoze”, kao i pribojska ekipa “033” u malom fudbalu.

Organizatori su najavili uz spektakle takmičenja u deset sportova, a 20. avgust označili kao dan za pamćenje.

“Tada planiramo specijalne programe kojim će se obilježiti 25 godina osnivanja Sportskih igara mladih. Planirano je prikazivanje filma o nastanku i razvitku Igara, kao i revijalna utakmica u malom fudbalu”, saopštili su organizatori.

Kako je saopšteno, u jednom timu će biti dečaci učesnici iz tri države, dok će drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA), te nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Fernando Jero, Zvonimir Boban i drugi poznati iz svijeta sporta, ali i politike.

Na igrama u Splitu će se okupiti preko 1.000 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: