27 Februara, 2024
Aktuelno Knjigofil Kultura Sandžak

Na temu hidžre Vjerovjesnika Muhammeda Mreža mladih raspisala literarni konkurs

Mreža mladih Mešihata Islamske zajednice Sandžaka (IZS) je na temu hidrže Poslanika Muhammeda raspisala literarni konkurs za omladinu do 30 godina.

“Literarni konkurs 2020” tretira temu hidžre, kao i druga značenja koja inicira pojam i događaj Poslanikove alejhis-selam, hidžre. Svi autori su slobodni pri izboru naslova za tekst, kojim se prijavljuju na literarni konkurs, saopštili su organizatori ističući da ne postoji žanrovsko ograničenje.

Prijedlozi za definisanje naslova teme su: “Vidjelo se da je istina sve što su sanjali”. “Uronio sam u prazan prostor, zapalio sam vatru u punoj utrobi”, “Činite hidžru i ostajte ovdje”, “Otišao sam da bih spoznao dom”, “Hidžra današnjice”, “Prva hidžra i njene poruke”.

Konkurs traje do 25.avgusta, a učešće mogu uzeti svi zainteresirani kandidati iz zemlje i regiona. Radove slati na e-mail adresu: literarnikonkurs@mmmizs.rs imena pobjednika biće objavljena 1.septembra ove godine, a prva tri mjesta nose vrijedne nagrade za prvo mjesto 500, drugo 300 i treće 100 eura.

Po proglašenju pobjednika literarnog konkursa, najljepši radovi biće objavljeni na portalu Mreže mladih: mmmizs.rs

Izvor: mmmizs.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: