Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Preminula tri pacijenta, proteklog dana stagnacija broja hospitalizovanih u OB Novi Pazar

U protekla 24 sata u OB Novi Pazar preminula su tri pacijenta, jedan od COVID-19, a broj hospitalizovanih je skoro nepromjenjen u odnosu na prethodni dan.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 25. jul 2020. je bilo 137 hospitalizovanih pacijenata, primljena su šest, a otpuštena tri bolesnika.

Nije bilo transporta, na respiratorima su dva, a na high-flow pet pacijenata.

Od COVID-19 preminuo je jedan pacijenat iz Novog Pazara, navodi se u izvještaju koji je medijima dostavila gradska uprava Novog Pazara.

Prema podacima Regionalnog COVID centra Novi Pazar, u poslednja 24 sata preminula su 2 pacijenta non Covid (1 – 1937. godišteb- Sjenica i 1 – 1934. godište – Novi Pazar).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 231 (prvih i kontrolnih) prregled, 77 laboratorijskih analiza, 68 rengena pluća, 43 pozitivna serološka (brzih) testa iz krvi , PCR tesova nije bilo.

Broj hospitalizovanih pacijenata po odeljenjima je:

Prethodnog dana na Infektivnom odjeljenje bilo je 11, Grudnom 29, ORL 10, Dječijem odeljenje 12, Internom 50, Anestezija i reanimacija 14 imPoljskoj bolnici 11 pacijenata.

Grad Novi Pazar je juče saopštio da je od početka pandemije u OB Novi Pazar umrlo 154 lica od koji je 100 usljed COVID-19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: