17 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin

Tutinac i Novopazarka krali novac i oružje, uhapšeni po potjernici u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, intenzivnim radom, rasvjetlili su dvije teške krađe i uhapsili M. Z. (1984) iz Tutina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična djela.

Također, policija je uhapsila i V. A. (2000) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela teška krađa u saizvršilaštvu.

“Oni se sumnjiče da su, od 29. do 31. marta ove godine, došli do kuće pedesetpetogodišnjeg muškarca u selu u blizini Golije, nakon čega je M. Z. ušao kroz otvoren prozor i ukrao 3.800 evra i pištolj koji je vlasnik držao po odobrenju nadležnog organa”, saopšteno je iz Policijske uprave Novi Pazar.

Također, oni se sumnjiče da su se 28. marta u selu u okolini Sjenice, lažno predstavili osamdesettrogodišnjem muškarcu nakon čega je M. Z. iskoristivši njegovu nepažnju, iz kuće ukrao 17.000 dinara i lovačku pušku koju je vlasnik držao po odobrenju nadležnog organa.

Oni su uhapšeni u Novom Sadu, po potjernici, i kod njih je pronađen dio ukradenog novca i manja količina materije za koju se sumnja da je kokain.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno im je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu u Novom Pazaru.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: