20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Napad na Irfana Ugljanina u centru Novog Pazara

Građanski aktivista Irfan Cale Ugljanin zadobio je više udaraca i povreda u napadu oko 12 sati u jednom ugostiteljskom objektu u centru Novog Pazara od strane, kako svjedoci navode, trojice ljudi.

Kako S News saznaje, u napadu je povređen i bivši direktor JKP Čistoća Hivzo Škrijelj.

Napad se dogodio pred velikim brojem gostiju, a pripadnici policije su brzo stigli na lice mjesta.

Prolaz iz ulice Stevana Nemanje u kojem se nalazi kafić gdje se desio fizički obračun

Očevici navode da su trojica ljudi učestvovala u ovom napadu.

Da podsjetimo, Irfan Cale Ugljanin je postao poznat široj javnosti nakon javnih istupa u kojima je čelnike Gradske uprave u Novom Pazaru optuživao za razne malverzacije i korupcionaške afere, a odnedavno je oformio i udruženje građana “Pazarski građanski pokret”.


Naime, Ugljanin je preko svog Facebook profila svakodnevno iznosio navodna dokumenta koja, po njegovim riječima, dokazuju, kako je navodio, da funkcioneri Sandžačke demokratske partije(SDP) imaju, kako je kazao, krivičnu odgovornost, te je često  upoznaovao javnost o podnijetim krivičnim prijavama protiv njih.

Kako se moglo zaključiti po pojedinim portalima u prethodnom periodu, često je u vezu sa Irfanom Ugljaninom dovodio i drugi povređeni u današnjem napadu Hivzo Škrijelj. Naime, Škrijelj je bivši direktor “Gradske čistoće”, a do 2016. godine je obavljao ovu dužnost, kada je napustio stranku Rasima Ljajića.

Nakon toga se posvetio opzocionim radu i veoma kritički nastupao prema sadašnjoj lokalnoj vlasti, te je osnovao i svoju partiju, pod imenom “Sandžačka liberalna stranka”, za koju se po čarsijskim kuloarima moglo čuti da u nekim narednim izbornim ciklusima planira nastupati u saradnji sa udruženjem Irfana Ugljanina, kao i drugim građanskim opcijama.

PU Novi Pazar se do sada nije oglasila povodom ovog događaja.

Foto:SNews/fb- Irfan Ugljanin

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: