26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar

“Nedjelja popusta” krajem maja u Novom Pazaru

U poslednjoj sedmici maja u Novom Pazaru će biti održana novoustanovoljena “nedjelja popusta” u kojoj će privredni subjekti sniziti cijene u tom periodu.

Na današnjem sastanku predstavnika Gradske uprave sa privrednicima svih grana u Novom Pazaru, kao i turističkih organizacija dogovoreno je da se aktivno krene u promociju  ove privredne manifestacije.

Kako je rečeno, svaki privredni i ugostiteljski objekat samostalno će formirati nivo popusta koji će ponuditi zainteresovanima.

Ugostitelji Sandžaka, koji su i idejni tvorci ove ideje, ističu da će ova nedelja popusta puno značiti privredi, kao i gostima i kupcima iz Novog Pazara i okoline.

Sektor turizma očekuje da ovo bude idealna prilika da se Novi Pazar ponovo vrati na stare staze trgovine, te da će benefit imati svi koji na bilo koji način budu uzeli učešće u ovoj trgovinsko-turističkoj manifestaciji.

Zaključeno je da su ovakvi poduhvati prijeko potrebni privredi najvećeg sandžačkog grada, te da će ukoliko sa uspjehom prodje ova prva nedjelja popusta razmisliti i o sličnim akcijama tokom svih 12 mjeseci u godini.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: