20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

Napadač na Grbovića bio predstavnik liste “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” u biračkom odboru

Fizički napad na lidera “Pokreta slobodnih građana” Pavla Grbovića izvršio je zamjenik člana biračkog odbora sa liste “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” ispred prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu, Aleksandar Kalezić, saznaje SNews.

Aleksandar Kalezić, član SNS-a i ujedno član biračkog odbora ispred “Muftijinog amaneta”

Jučerašnji napad ispred mjesnog odbora SNS-a u Novoj Galenici u Zemunu, kako je to prikazano na snimku, izvršio je Aleksandar Kalezić, kojeg je Zukorlićeva stranka postavila da bude njihov zamjenik člana na biračkom mjestu, objavljeno je na više twitter naloga.

Rješenje o imenovanju Kalezića za zamjenika člana biračkog odbora ispred liste “Muftijin amanet”

SNS je saopštenjem potvrdila da su članovi  njihove stranke u pitanju, među kojima je i Zukorlićev član odbora Aleksandar Kalezić, te je negirala Grbovićeve navode, ali i istakla da je Grbović, navodno, provocirao članove SNS-a ispred prostorija izbornog štaba Mjesnog odbora Nova Galenika. Snimak napada je na linku 

Javnosti je ostalo nepoznato po kom osnovu je napadač imenovan za člana Zukorlićeve stranke na biralištu, posebno što je Kalezić, kako se može vidjeti i na snimku koji je objavljen u medijima, nakon napada ušao u prostorije SNS-a.

Pavle Grbović nakon napada članova SNS-a

Lista “Muftijin amanet-SPP -Usame Zukorlić” nije potvrdila niti demantovala ove navode.

Aleksandar Kalezić je navodno preko veze pušten iz Kazneno – popravnog doma Kruševac, prenijeli su beogradski mediji.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: