26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Nastavak suđenja radniku gradske uprave zbog prebijanja maloljetnika

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru za danas je zakazan nastavak suđenja okrivljenom Almiru Bilaloviću zbog nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom R.D. iz Trnave. On je, prema navodima roditelja i svjedoka događaja od 23. juna 2021. godine, pretukao dječaka nakon što se dan ranije posvadio sa njegovim sinom.

Bilalović je radnik Gradske uprave Novog Pazara i bio je vozač bivšeg gradonačelnika i aktuelnog vd direktora OB Novi Pazar, Meha Mahmutovića.

Otac pretučenog dečaka tvrdi da je tokom istrage, posebno nakon što je u noći kada je pretučeno njegovo dijete, bilo opstrukcije, prolongiranja dijagnostike i utvrđivanja zadobijenih povreda od stane medicinskih radnika. Redakciji SNews-a je uz te trdnje da se suđenje namjerno odlaže dostavio i fotografije povrijeđenog R.D. koje su tada objavljene na društvenim mrežama.

Osnovni sud u Novom Pazaru je potvrdio da je glavni pretres u ovom postupku javan i na isti su pozvani OJT Novi Pazar, okrivljeni, njegov branilac, maloljetni oštećeni, njegov zakonski zastupnik, dvojica punomoćnika oštećenog iz reda advokata, kao i svjedoci.

Zakazani glavni pretres će se održati u kabinetu sudije Bojana Nikolića – kancelarija br. 25, sa početkom u 10 sati, navedeno je iz Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Prema uvidu u tok predmeta do sada su održana četiri ročišta, a bilo je više podnesaka od strane advokata odbrane i oštećenih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: