Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Neočekivan poraz odbojkaša Novog Pazara od Mladenovca

Nakon šest uzastopnih pobjeda odbojkaši Novog Pazara su potpuno neočekivano izgubili meč na svom terenu od ekipe Mladenovca.

Kada su svi ljubitelji odbojke u Novom Pazaru očekivali da se pobjednički niz Plavih nastavi i već počeli da se “kuju” planovi o povratku u Super ligu Srbije gosti iz Mladenovca su u hali Doguš veoma lako osvojili važne bodove nad izabranicima Aldina Zoranića pobjedivši ih sa 3:1 u setovima (17:25, 25:22, 25:20, 26:24).

Luka Radulović sa 19, Ilija Lukić sa 15 i Ivan Bubulj sa 11 poena bili su nerješiva enigma na mreži za odbojkaše Novog Pazara, te su najviše i kumovali pobjedi ekipe iz predgradja Beograda.

U redovima Plavih najistaknutiji su bili Samed Prušević sa 23 poena, Elvir Zuković zabilježio je 14, dok se Marko Božović 12 puta upisao u poentere.

Ovim porazom koji je sa tribina pratilo oko 50-ak navijača Novi Pazar je znatno umanjio šanse u borbi za mjesta koja vode u viši rang, te sa četvrte pozicije i 36 osvojenih poena će u narednom kolu ići na megdan ekipi Kleka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: