26 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Srbija

Suljagić: Grupa budala – inspirisana iz Novog Pazara i jednog tamošnjeg kružoka pod kontrolom BIA…

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić je objavom na twitteru otvorio pitanje ko je “grupa budala inspirisana iz Novog Pazara i kružoka pod kontrolom BIA” koja hoda po Sarajevu i ubjeđuje ljude da danas treba ići sa Srbijom.

Ova jučerašnja tvrdnja Suljagića je u sarajevskim medijima ocjenjena kao šokantna.

“Jedna grupa budala – inspirisana iz Novog Pazara i jednog tamošnjeg kružoka pod kontrolom BIA – hoda po Sarajevu i ubjeđuje ljude da je trebalo ostati u Jugoslaviji i da i danas treba ići sa Srbijom. Jučer htjeli u rat sa CG zbog Sutorine, danas Bosnu daju u miraz”, napisao je Suljagić, objašnjavajući dalje da ta grupa hoda po Titovoj ulici u Sarajevu i zaustavljaju ljude.

Na kostataciju Muhameda Borovca “Nije to zato što su iz Pazara. Zulfikarpašić i Muhamed Filipović nisu iz Pazara, ali su to gurali još 1992. Niti su iz Pazara Fatmir Alispahić koji danas reciklira tu ideju i oni koji potpisaše Mini Shengen, što je ista stvar. Radi se o posrbicama i njihovom trajnom projektu”, Suljagić je odgovorio:

“Nisam rekao da je zato što su iz Pazara”.

  Direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić (Foto: YIHR)

On, međutim, na prozivku u komentaru “imena Emire, imena”, nije odgovorio na koga je mislio.

Jedan od učesnika u raspravi je zatražio da mu pošalje privatno o kojim ljudima se radi, jer, kako je naveo, kao Pazarac ne želi da neko šalje takvu sliku.

“Samo kaži koliko imaju godina, ja ću znat otprilike ko je”, zatraženo je u jednom od komentara na koji Suljagić takođe nije odgovorio.

– Zukorlić izjavljivao da bi u ime Bosne pristao i na “krnju Jugoslaviju”

Podsjećamo da je aktuelni potpredsjednik srbijanske skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić bio jedan od zagovarača opstanka Bosne u “krnjoj Jugoslaviji”.

On je još prije deset i više godina rekao da bi u ime Bosne pristao i na krnju Jugoslaviju.

“Ja žalim za Jugoslavijom, da sam bio prilici da ja odlučujem ja bih pristao i na krnju Jugoslaviju, u ime Bosne. Znam da ću biti osuđen zbog ovoga u Bosni. Ja bi pristao ma šta to značilo u ovom trenutku zajedno s Karadžićem i svim ostalima”, rekao je Zukorlić, tada u svojstvui odori muftije, govoreći na RTV Vojvodine 2011. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: