20 Aprila, 2024
Lice dana

Nerma Zekić Hoćanin i Selma Hasić Manić

Nerma Zekić Hoćanin i Selma Hasić Manić su dvije mlade hanume, heroine Novog Pazara i Sandžaka čija će imena biti ispisana zlatnim slovima u bližoj i daljoj historiji ove regije.

Nerma i Selma zaslužuju već da budu na naslovicama svjetskih medija i rublika u kojima se ističe humanost i dobrota. One su svojim primjerom pokazale cijelom svijetu kako “obični ljudi” odjednom budu važni, veliki i značajni za sve. Utjecale su da budu spašeni mnogi životi i izliječen veliki broj ljudi od koronavirusa. Stekle su povjerenje na stotina hiljada građana, njima vjeruje svako.

Kada su regulatori kiseonika bili presudni “za vazduh” za veliki broj bolesnika u OB Novi Pazar, dok države i tih regulatora vazduha, u tim trencima, nije bilo, one su uspjele u par dana da sakupe više desetina hiljada eura i kupe regulatore, kao i sve ostalo neophodno i nedostajuće i donesu u bolnicu. Nisu stale, nastavile su sa svojim aktivnostima i dan danas pokazujući svakome kako se pomaže ljudima kada je pomoć neophodna, izgrađuje i čuva povjerenje, čast i dostojanstvo.

Nerma i Selma su već učestala imena koja Sandžaklije daju ženskoj djeci.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: