16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Nova.rs: Protiv načelnika Ljajića pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti

Protiv načelnika Policijske uprave Novi Pazar Nermina Ljajića (35) pre 20 dana pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti, saznaje Nova.rs.

Kako je objavio ovaj portal Ljajiću se na teret mu se stavlja nezakonit, nesavestan, nemaran rad odnosno propuštanje radnje za koju je zaposleni ovlašćen kao i neprofesionalno ponašanje koje može da šteti ugledu ministarstva.

„Direktor policije Vladimir Rebić podneo je disciplinski postupak protiv načelnika novopazarske policije Nermina Ljajića zbog teške povrede službene dužnosti. Pokušao je da zataška slučaj i zaštiti saobraćajca koji je pre dva meseca bežao od policije. Naime, policajci su zaustavili saobraćajca koji se dao u beg, pa su krenuli za njim. On je bežao, pa su policajci morali čak i da zapucaju, kako bi ga sustigli. Međutim, sve je ostalo zataškano od strane Ljajića, zbog čega je Sektor unutrašnje kontrole počeo da radi na tom predmetu“, kaže izvor portala nova.rs.

Pojašnjava da načelnik Ljajić nije obavestio nadležno tužilaštvo jer je saobraćajac napravio niz krivičnih dela, između ostalog i Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a što je bio u obavezi, jer niko ne sme da sakriva krivično delo.

Kako saznajemo načelnik Ljajić je već dao izjavu.

Ukoliko se dokaže njegov nesavestan rad,kazna koja ga očekuje jeste od 20 do 40 odsto od plate od dva do šest meseci, raspoređivanje na drugo radno mesto sa nižom stručnom spremom, zaustavljanje napredovanja od dve do četiri godine, gubljenje stečenog čina a moguć je čak i prestanak radnog odnosa.

Inače, Nermin Ljajić je trenutno najmlađi, od svih 27 načelnika policijskih uprava u Srbiji a prvi policajac Novog Pazara postao je u septembru 2020. godine, mesec dana pre nego što je Nebojša Stefanović prešao u Ministarstvo odbrane, a Aleksandar Vulin došao u MUP.

Prethodno, Ljajić je zamenio generala Bogoljuba Živkovića, koji je imenovan u februaru 2020. godine, neposredno pred vanredno stanje. Inače, Živković važi za čoveka koji ide da „gasi požare“, i na načelnička mesta je u karijeri dolazio u policijskim upravama gde je „najkritičnije“.

Nermin Ljajić rođen je 18.09.1986. godine u Novom Pazaru. Policijsku akademiju u Beogradu završio je 2010. godine sa zvanjem diplomirani oficir policije. Iste godine započeo je radni odnos kao pomoćnik komandira za javni red. Godine 2017. završava specijalističke studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji sa visokom ocjenom na temu: Mogućnosti unapređenja bezbjednosti mladih u lokalnoj zajednici, objavio je portal kazaljka.net.

Aktuelni načelnik PU Novi Pazar od postavljenja na tu funkciju do danas nije održao ni jednu konfeernciju za medije niti se direktno preko medija obraćao javnosti.

Izvor: https://nova.rs/vesti/hronika/saobracajac-iz-novog-pazara-bezao-policiji-nacelnik-ga-krio-pa-popio-prijavu/

Foto: SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: