19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Novi ispadi Dudića, tražio pare kao za krv: Ni jedan da razmine, a da ne uplati donaciju za Mešihat, nisam vas zvao zbog para (VIDEO)

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud(in) Dudić, u toku prethodnih dana, pojavio se u javnosti sa novim ispadima, kontraverznim i provokativnim izjavama. Zbog toga je čak i predmet zbijanja šale na društvenim mrežama.

On je u jednom obraćanju od sandžačke dijaspore tražio donacije i rekao im da ih nije zvao zbog para.

“Od svih vas očekujem da ni jedan ne razmine Mešihat, a da ne uplati donaciju dok je ovdje, ovih dana. Ima potrebe, kad treba 100 mililitara krvi daj mi, kad mi ne treba ne moj da mi daješ. Nisam vas zvao zbog para, da znate. Samo sam vaz zvao da, u momentu, kada nam je potrebno, da iskorak ozbiljniji napravimo, da to uradite”, rekao je on, dodavši da je njegova obaveza da ih pozove, podsjeti i zamoli “za dobro sviju nas”.

Video sa ovom izjavom objavila je Inicijativa slobodnih građana (ISG).

Dudić je na istom skupu poručio da, oni koji koriste klizalište na gradskom trgu, umjesto na tom mjestu kližu kod svoje kuće.

“Nismo htjeli, zbog speifičnosti, da dižemo galamu, ali nek se kližu ispred svoje kuće ili nek idu na Kopaonik, a naše dvorište neće biti nezaštićeno”, poručio je Dudić, istakavši da je harem (dvorište), sada prostor trga, dio Fakulteta za islamske studije (FIS).

Nakon ove poruke na društvenim mrežama, uz saldo šaljivih komentara, pojavila se ilustracija na kojoj je prikazan Dudić u klizaljkama, kako posipa pepeo po klizaštu.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Mevlud ef. Dudić je 28. decembra 2021. godine, na Fakultetu za islamske studije, upriličio je prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore koji zimski odmor provode u svom zavičaju.

Foto: Mešihat IZ-e u Srbiji/fb

Povezane vijesti

%d bloggers like this: