27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Gradskoj upravi predali zahtjeve sa protesta u Muru

Predstavnici građana koji su u subotu organizirali mirni protest u Muru jutros su u Gradskoj upravi Novog Pazara predali zahtjeve naslovljene gradonačelniku Novog Pazara i Savjetu za bezbjednost saobraćaja.

Od lokalne samouprave Novog Pazara zatražeili obezbjeđivanje trotoara, kamera i usporivača saobraćaja na nesigurnim dionicama, kao i obezbeđivanje jasnih pješačkih prelaza na tim mjestima.

Također traže redovnije policijske kontrole na saobraćajnicama.

Haris Ibrahimović je rekao novinarima da su zahtjeve predali u ime građana Novog Pazar, s namjerom da nešto urade, spase živote, za koje je, kako je kazao, neminovno da će se gubiti u budućnosti.

“Insistiramo da se što prije preduzmu potrebne mjere.Naši zahtjevi nisu ništa posebno, to su zahtjevi vezani za svaki normalan grad, odnosno ono što treba da ima svaki evropski grad.

On je izrazio zadovoljstvo što je država izrazila interesovanje za ovaj problem, ali je naglasio da ovo nij filozofsko pitanje.

“Nama nije potrebno mnogo priče, koliko nam je potrebno mnogo rada. Dali smo konkretne rokove, veoma razumne. Podijelili ih po kvartalima i prioritetima. zavisnosti od toga koliko će se poštovti rokovi mi ćemo dalje reagovati”, poručio je.

Protestnim skupom pod naslovom „I naša djeca imaju pravo da žive“ građani Novog Pazara grđani su na pola sata blokirali saobraćajnicu na mjestu gdje je prošlog ponedjeljka u naselju Mur, na pješačkom prelazu, stradala petnaestogodišnja djevojčica Melisa Zećović.

Nekoliko hiljada okupljenih zatražilo je hitno uređenje saobraćajnice, odnosno dijela magistaralnog puta prema Ribariću koji prolazi kroz novopazarsko naselje Mur.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: