Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Na GP Bački Breg u kamionu prijepoljskih tablica zaplijenjeno 155 kilograma marihuane

Srbijanska granična policije, u saradnji sa pripadnicima Upravom carina zaplijenila je oko 155 kilograma marihuane i uhapsili M. V. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policija je na Graničnom prelazu Bački Breg prilikom pregleda teretnog motornog vozila kojim je upravlјao osumnjičeni, u šasiji vozila, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 155,05 kilograma marihuane spakovane u većem broju paketa, saopštio je MUP Srbije.

Iz Uprave carina navode da je droga otkrivena kada je oko četiri sata po ponoći na izlaznu kontrolu pristigao kamion prijepoljskih registarskih oznaka, koji je ka Češkoj prevozio plastične zaštitne kapice.

slika 2

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Kamion je izdvojen za detaljan pregled mobilnim skenerom, zbog čega je dopraćen do prelaza Horgoš.

slika 3

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Analizom slike sa skenera, u prostoru polušasije kamiona, uočene su konture koje su ukazivale da je ta šupljina ispunjena nekim sumnjivim sadržajem.

slika 4Foto: Uprava carina Republike Srbije

“Detaljna kontrola pokazala je da je pomenuti prostor zatvoren limom, pa su nakon istovara robe uklonjene podne daske u prikolici, ispod kojih je pronađena skrivena šupljina ispunjena paketima različitih dimenzija.Mjerenjem je utvrđeno da se radi o nešto više od 155 kilograma marihuane spakovane u više od 100 paketa obmotanih celofanom i selotejpom”, objavljeno je na sajtu Uprave carina.

slika 6

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Zaplijenjenu drogu, kamion i 25-godišnjeg srbijanskog državljanina koji je upravljao vozilom, preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do  48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Somboru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: