29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Hapšenje i krivične prijave zbog marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u dvije odvojene akcije, uhapsili su R. R. (1997) iz ovog grada, dok su po nalogu Višeg javnog tužilaštva podnijeli krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 21, 17 i 15 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, krivična prijava je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnijeta i protiv jednog dvadesetogodišnjaka, osumnjičenog da je izvršio krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je sinoć, kako se nvodi iz PU Novi Pazar, prilikom pretresa radionice koju koristi R. R. pronašla tri kesice sa 68,8 grama marihuane, manju količinu spida i vagicu za precizno merenje.

U drugoj akciji, u jednoj napuštenoj kući i ispred nje pronađene su tri kesice sa više od 100 grama marihuane koju su, kako se sumnja, sedamnaestogodišnjak i petnaestogodišnjak kupili od dvadesetjednogodišnjeg muškarca, kao i 14 metaka.

“Sedamnaestogodišnjak i petnaestogodišnjak se sumnjiče da su prodali manju količinu marihuane dvadesetogodišnjaku kod kojeg je policija drogu i pronašla”, navodi se u saopštenju iz PU Novi Pazar.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Novom Pazaru, R. R. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, dok je protiv ostalih osumnjičenih podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: