28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Istraga i pritvor do 30 dana za V.M., upucanom mladiću prijetio “nabadanjem u srce”

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je donošenjem naredbe za sprovođenje istrage, pokrenulo istragu protiv V.M. (2000.) za kog postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

“Nakon saslušanja, prema osumnjičenom V.M. je predložen pritvor, koji je određen od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru u trajanju do 30 dana koji mu se računa od dana 14.09.2023. godine kada je lišen slobode”, saopštilo je u petak Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

“V. M. se sumnjiči da je u srijedu navečer ispred jednog hotela u Novom Pazaru, pucao iz očevog pištolja i ranio dvadesetjednogodišnjeg muškarca. Muškarac je sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život zbrinut u Kliničkom centru Kragujevac.

Prema neformalnim informacijama i perpiskama koje su se pojavile na internetu, a u koje je SNEWS imao uvid, do sukoba dva mladića razliite nacionalnosti došlo je zbog ranije svađe, a uhapšeni V.M. je ranjenom mladiću upućivao teške uvrede i prijetnje “nabadanjem u srce”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: