Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Policija pronašla dva učenika osumnjičena da su slali mejlove o postavljenim bombama u školama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma, identifikovali su i pronašli dvojicu učenika jedne osnovne škole starosti 12 i 13 godina koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mejlove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području Novog Pazara, kao i u jednom marketu.

Policija je sa dječacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavjestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dječaka podnijete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad djetetom, navedeno je iz PU Novi Pazar.

Iz policije podsjećaju da su nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani evakuisani, a pripadnici policije su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

Iz PU Novi Pazar ističu da su pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola kako bi učenici i svi zaposleni bili još bezbjedniji i, kao i do sada, odmah će postupati po svakoj prijavi i, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzimati sve mere i radnje.

Prethodnih dana dojave o postavljenim bombama stigle su u novopazarske osnovne škole “Avdo “Međedović” i “Vuk.Karadžić”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: