20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Novi Pazar: Ostavke predsjednice i članova Lokalnog anitikorupcijskog foruma

Predsjednica Lokalnog anitikorupcijskog foruma (LAF) i još dva člana podnijeli su ostavke na ta mjesta zbog, kako su naveli, ignorantskog odnosa lokalne samouprave prema njima. Ranije je ostavku podnio i član Eldin Dobardžić.


Esma Lotinac kao predsjednica, njen zamjenik Nikola Kočović i član Sead Biberović su obavijestili jutros javnost da više ne vide svrhu da daljeg ušeća u radu ovog skupštinakog tijela.

““Na našu odluku uticao je, gotovo od početka, loš odnos lokalne samouprave, nepostojanje i nemogućnost, pored više pokušaja sa naše strane, uspostavljanja saradnje i komunikacije sa ciljem obavljanja poslova koji su nam povjereni od strane Skupštine Novog Pazara”, navode u ostavci i dodaju da su jedino imali dobru saradnju sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Kako su istakli, LAF nije bio u mogućnosti da sve ove godine sastavi i pred odbornicima Skupštine Grada predstavi izvještaj i preporuke o implementaciji mjera propisanih Lokalnim antikorupcijskim planom, upoznali su javnost.

Inače, zadatak Lokalnog antikorupcijskog foruma Novog Pazara koji je konstituisan u avgustu 2019. godine, jeste da prati ostvarivanje Lokalnog antikorupcijskog plana, otklanja rizike od korupcije i podiže svijest građana o značaju borbe protiv korupcije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: