Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih, u NP banji i na ORL odjeljenju više nema pacijenata

U covid bolnici u Novom Pazaru prethodnog dana bilo je 47 hospitalizovanih, dok nike bilo preminulih. Zavod za javno zdravlje Novi Pazar registrovao je još 16 inficiranih, pokazuju zvanične informacije.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 22. maj 2021. je bilo 5 novih prijema (Novi Pazar 4, Tutin 1) 2 otpusta sa bolničkog liječenja.

Na respiratorima je bilo 6, na high-flow 1 pacijent.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo ukupno 66 ( 28 prva i 38 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 36 laboratorijskih analiza, 27 RTG snimaka, 5 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega nije bilo pozitivnih.

Broj pacijenata na bolničkom liječenju je u stagnaciji u onosu na jučerašnji dan, te na ORL odjeljenju i u Privremenoj bolnici Novopazarska banja nije bilo hospitalizovanih. Na Infektivnom odeljenju OB Novi Pazar je bilo 23, Grudno odjeljenje 18 i Respiratornoj jedinici 6 pacijenata.

“Na dan 22.05.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 38.095 od tog broja, broj inficiranih je 6.587:   Novi Pazar  5791 lica  Tutin  444 i Raška  145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 166 osoba.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: