29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Za Tutin vrijedna donacija od naroda Japana

Vlada Japana je za JKP “Gradac” u Tutinu donirala nabavku nove građevinske mašine “kombinirke”. Na skupu prilikom primopredaje ove vrijedne donacije je rečeno da će ona biti od važnog značaja za rad ovog komnalnog preduzeća i poboljšanja u vodosnabdjevanju građana.

Predsjednik opštine Tutin u tehničkom mandatu Salih Hot kazao je da je posvećenost unaprjeđenja infrastrukture u ovoj opštini izuzetno važna i cijenjena.

“Ova donacija omogućila je nabavku kobinovane mašine koja će biti od važnog značaja za naše komunalno preduzeće. Želim se prisjetiti i prethodnih donacija donacija za rekonstrukciju škole u naselju Dubovo kojom je rekonstruisan krov te škole, kao i projekata iz oblasti zdravstva i u drugim oblastima. Ova saradnja nije samo materijalna podrđka već je to i čvrsto prijateljstvo između naših naroda. Radujemo se nastavku ovog plodnog partnerstva i zajedničkog rada na projektima koji će i dalje unaprjeđivati našu zajednicu”, rekao je Hot, zahvalivši se Vladi Japana u ambasadi te zemlje.

Prvi sekretar japanske ambasade u Beogradu Wataru Yokohama kazao je da je ova donacija usmjerena u cilju unaprjeđenja komunalnih usluga i poboljšanja kvalitet života lokalnog stanovništva.

“Mašina je hitno bila potrebna za popravke na vodovodnoj mreži. Uvjerene sam da su se realizacijom ovog projekta stekli uslovi za otklananje kvarova na vodovodnoj mreži, kao i efiksno vodosnabdjevanje u opštini Tutin”, rekao je japanski diploata izrazivši očekivanje da će se donirana mašina koristiti u izgrafni nove komunalne infrastrukture u ovoj opštini.

On je najavio da će Vlada Japana nastaviti da podržava Srbiju u jačanju infrastrukture i pruža pomoć na lokalnom nivou za dobrobit svih građana.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se i vd direktora JKP “Gradac” Amir Numanović, istakavši da se radi o doniranoj mašini koju ovo preduzeće koristi u svakodnevnom radu tokom četiri godišnja doba i pruža sigurnost u radu.

Ova donacija Vlade Japana za Tutin iznosila je 75.250 eura, dok je prethodna, za krov škole u Dubovu, bila više od 66 hiljada eura.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: