25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Produženo radno vrijeme šaltera za izdavanje ličnih karti i pasoša

Policijska uprava u Novom Pazaru obavještava građane da će, zbog povećanog interesovanja za izdavanje ličnih karata i pasoša, svake naredne subote, od 4. juna, radno vrijeme biti produženo i da će se, umjesto od 7.30 do 15.30, raditi do 20 sati.

PU Novi Pazar, foto: SNews, arhiv

Radnim danima šalteri u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, na Keju 37. sandžačke divizije, radiće od 7.30 do 21 sat.

– Uplata jeftinija u poštama nego kod privatnih agencija i biroa

Podsjećamo da od 15. marta ove godine građani više ne moraju sami da popunjavaju uplatnice za plaćanje taksi i naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova, već se instrukcije za plaćanje automatski generišu na šalteru prilikom uplate u poštama.

Time je omigućenao da, umjesto u privatnim agencijama za uslug,uplate za izdavanje lična dokumenta, poput lične karte i pasoša, koštaju jeftinije.

Građane u poštama uplata naknada za izdavanje ličnih doumenata košta znatno jeftinije jer je ta usluga kod agencija i biroa za usluge iznosila između 200 i 500 dinara, pa su su umjesto 3.600 (plus 50 dinara proviije), za pasoš recimo, koštalo 4.000. dinara, o čemu je SNews ranije ukazivao.

Generisanje instrukcije za plaćanje je usluga koja podrazumjeva kreiranje jedinstvene uplatnice za plaćanje taksi i naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova – naknade za usluge izdavanja lične karte, pasoša, vozačke dozvole, prebivalištva i boravišta.

Usluga se pruža u svim poštama, što praktično znači da će korisnici koji se za to opredjele, na šalteru saopštiti samo svoje podatke za uplatu i vrstu naknade koju plaćaju, a sistem će automatski za njih generisati nalog za uplatu.

Građani koji to žele i dalje će moći da plaćaju takse i naknade za usluge MUP-a putem ručno popunjenih uplatnica.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: