25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Vojska Srbije sprema 3.000 postelja za liječenje zaraženih koronavirusom

U Hali 1 Beogradskog sajma pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su danas na istovaru i postavljanju 3.000 kreveta za obezbjeđenje uslova za prihvat i smještaj lica sa simptomima virusne infekcije Covid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekaoda da u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke.

“U hali Beogradskog sajma smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja korona virusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim”, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

“Mi ćemo, kao Vojska Srbije biti spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Republike Srbije”, naveo je ministar odbrane.

Kako je dodao, ne samo vojnici i oficiri, ovdje su i civilna lica i službenici Ministarstva odbrane i svi koji su u sistemu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su tu da rade, kao i svaki dan i na raspolaganju su našim građanima, te da će Vojska Srbije obezbjeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze građani, kao što obezbjeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

Izvor i foto: http://www.mod.gov.rs/lat/15785/ministar-vulin-na-beogradskom-sajmu-vojska-sprema-3-000-postelja-za-lecenje-zarazenih-korona-virusom-15785

Povezane vijesti

%d bloggers like this: