19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Više od 25 hiljada eura za “tekuće održavanje toaleta na stadionu”

Grad Novi Pazar je u postupku javne nabavke “Tekuće održavanje toaleta na istočnoj tribini gradskog stadiona” izdvojio 2.951.389,2 dinara (sa PDV-om) ili nešto više od 25 hiljada eura i taj posao dodijelio firmi “Delić izgradnja d.o.o”.

Odluku o dodjeli ovog ugovora potpisao je načelnik gradske uprave Džemil Divanefedić, a članovi komisije koji su predložili izbor jedinog ponuđača koji se javio na tender bili su Emir Mehmedović, Binela Tokalić i Mirela Šabović Tokalić.

Komisija je konstatirala da je ponuđena vrijednost ponuđača Delić izgradnja d.oo 2.459.491 dinara iznad procjenjene vrijednosti, ali da ponuđač u skladu sa zakonom može da dodjeli ugovor ponuđaču.

Sa jedne od fudbalskih utakmica sa Gradskog stadiona u Novom Pazaru, foto: SNews, arhiv

Prema obrascu strukture cijene “Tekuće održavanje toaleta na istočnoj tribini gradskog stadiona fudbalskog kluba Novi Pazar (KP broj 8110/1 KO Novi Pazar)” ima sedamnaest stavki, pored pripremnih obuhvata radove na demontaži i rušenja dotrajalih zidova u uklanjanju podova, pločica, skidanje plafonske konstrukcije, zidarske i zemljane radove, te ostale građevinske radove na objektu.

Tenderskom dokumentacijom je predviđeno postavljanje 32,79 kvadrata podnih i 121,05 kvadratnih metara zidnih keramičkih pločica.

Ne navodi se koja klasa i vrsta keramike će biti postavljena, ali se precizira da u cijenu ulazi i nabavka pločica. Izvođač radova je obavezan da, po završetku radova investitoru ostavi 10 posto predviđene keramike zbog kasnije zamjene ili popravke oštećene keramike.

Ugovorom, u stavki oprema i sanitarije, između ostalog, kako piše, predviđena je nabavka i postavljanje 6 ugradnih kazančića za ispiranje wc šolja. U cijenu uračunata ugradnja, nabavka i postavljanje 6 konzolnih wc šolja sa integrisanom higijenskom česmom na predhodno postavljene armature ugradnih vodokotlića, izrada i ugradnja wc kabina za muški i ženski toalet, nabavka i postavljanje 6 pisoara, dva elektro sušača za ruke, nabavka i postavljanje 6 kanti za smeće do 5 litara zapremine i 2 kante za smeće do 50 litara zapremine.

Također će biti nabavka i postavljanje 6 česmi za umivaonike na senzorno paljenje, jedne česme sa tuš baterijom u sklopu tuš kabine, te 6 podgradnih umivaonika na predhodno postavljenu konstrukciju sa kvarcnom oblogom.

Sa jedne od fudbalskih utakmica sa Gradskog stadiona u Novom Pazaru, foto: SNews, arhiv

Ovaj ugovor, iako nosi naslov “tekuće održavanje” predviđa betoniranje i armiračke, tesarske, zidarske, pokrivačke, izolaterske, fasaderske, bravsrske, limarske, keramičke, suhomontažne i molersko farbarske radove, kao i ugradnju građevinske stolarije.

U objavljenoj tenderskoj dokumentaciji se ne navodi pojedinačni novčani iznosi za radove i materijale, a SNews će pratiti realizaciju ovog ugovora i nakon zvanično dobijenih informacija o izvedenim radovima, ugrađenom materijalu i sredstvima, posebno pojedinačnim novčanim iznosima za svaku stavku, za iste tražiti transparentan pristup i objaviti sve detalje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: