3 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Zaplijenjene cigarete vrijednosti 5 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su više od 27.500 paklica cigareta čija se vrednost procenjuje na oko 5.000.000 dinara, saopštio je MUP.

Po nalogu nadležnog tužilaštva podnejeta je krivična prijava protiv dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

“Policija je u okolini Novog Pazara, u dvorištu šezdesetpetogodišnjeg muškarca, u automobilima „audi“ i „BMV“ pronašla oko 8.000 paklica cigareta bez akciznih markica ili sa akciznim markicama tzv. „Republike Kosovo“ i bez potrebne dokumentacije, dok je u njegovoj kući nađeno još oko 2.000 paklica cigareta bez akciznih markica”, navode u saopštenju.

Također se dodaje da je u istom dvorištu u automobilu „audi“ pronađeno oko 17.500 paklica cigareta koje su, kako se sumnja, vlasništvo devetnaestogodišnjeg mladića iz Novog Pazara.

Cigarete koje su, kako se sumnja, bile namijenjene daljoj prodaji, biće predate Poreskoj policiji, zaključuje se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: