26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak

SPP prikuplja potpise, Usame Zukorlić nosilac liste

Usame Zukorlić biće nosilac liste sa kojom će Stranka pravde i pomirenja (SPP) sa kojom će ova stranka nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima.


Ova stranka je danas počela prikupljanje potpisa, a tom prilikom Zukorlić istakao da očekuje podršku Bošnjaka Sandžaka, ali i svih građana koji se identificiraju sa politikom pravde i pomirenja.

“Obznanjujem listu Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja koja će se na predstojećim izborima boriti da uđe u Parlament Srbije i da osvoji značajan broj narodnih poslanika, kao i da uzme učešće u sljedećem sazivu Vlade Srbije”, naveli su danas iz ove stranke.

Kako su ocjenili, oni će dobit podršku većine Bošnjaka iz Sandžaka, te očekuju glasove nacionalnih manjina koje, kako ističu, smatraju SPP za lidera nacionalno-manjinskih pitanja u ovoj državi i svih onih koji se identificiraju sa politikom koju je ustabilio rhm. akademik muftija Zukorlić.

Mladi lider ove partije je komentarisao navodna neslaganja u ovoj stranci, te kazao da je ova stranka vrlo stabilna i jaka da nastavi putem kojim je Muftija intezivno išao, poručio je.

“Mi imao principe po kojima smo formirali listu. To su dva prinicipa. Prvi je princip kontinuiteta jer želimo da nastavimo što smo radili u Skupštini Srbije, a drugi je princip prednosti onim odborima koji su dali više glasovima na proteklim parlamentarnim izborima”, tvrdi Zukorlić.

Iz Stranke pravde i pomirenja istakli da će se potpisi prikipljati u svim sandžačkim gradovima i ostalim mjestima u Srbiji gdje ova partija ima formirane odbore.

Foto:SPP

Povezane vijesti

%d bloggers like this: