Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Novi Pazar: Zbog najezde zmija u naselju Potok traže hitan sastanak sa predstavnicima grada

Foto: Ilustracija

Zbog najezde zmija u naselju Potok i zahtjeva građana tog naselja Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ogranak Novi Pazar zatražila je hitan sastanak sa gradonačelnikom i predsjednikom lokalne skupštine, Nihatom Biševcem i Samirom Lekićem, kako bi se što hitnije riješio taj komunalni problem.

“Naselje Potok jedno je od najstarijih naselja u Novom Pazaru. Mještani ovog naselja suočavaju se sa raznim problemima, jedan od od problema koji direktno ugrozava živote ovih mještana jeste najezda zmija zbog neodržavanja starog pravoslavnog groblja. Otuđena i uzurpirana lokalna vlast godinama ne rješava ovaj problem”, navedeno je u objavi na društvernim mrežama.

U zahtjevu za sastanak je navedeno da se radi o veoma ozbiljnoj situaciji i da je pored Nihata Biševca i Samira Lekića, potrebno da prisustvuje član Gradskog vijeća zadužen za koordinaciju javnih preduzeća, direktor JKP “Gradska čistoća”, kao i načelnik Komunalne policije.

Građani tog naelja, iz Kolubarske ulice, su istakli da ih je strah jer svakodnevno viđaju zmije. Neke su, kažu vidjeli i na prozorima kuća.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: