25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

UEFA istražuje utakmicu Novog Pazara i Radnika, sumnjivi i fudbaleri

UEFA je pod oznaku „sumnjivo“ stavila utakmicu 30. kola šampionata Srbije izmedju Radnika i Novog Pazara koju je sandžački superligaš izgubio sa 2:0, saznaje Sportklub.

Detalj sa sporne utakmice u Surdulici

Utakmica, odigrana 11. aprila, završena je pobedom domaćeg tima – 2:0. I sve je prošlo, naizgled, rutinski, golovima Siniše Babića u desetom i Uroša Milovanovića u 35. minutu, dok specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom fudbalskom federacijom, nisu locirale nekoliko sumnjivih pojava i enormno velike uplate na pobedu Radnika.

Pod sumnjom su, kako saznaje Sportklub, i pojedini fudbaleri Novog Pazara.

Cjelokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, baviće se organi Fudbalskog saveza Srbije. Po dolasku prijave iz Niona, prva reakcija očekuje se od Svetislava Đurovića, oficira za integritet i istrage. Slučaj potom preuzimaju disciplinski organi. Po novom Statutu FSS, to je Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi beskompromisni Ivan Nikolić.

Organ, u čijim rukama se poslednjih godinu dana našlo nekoliko sličnih predmeta, sprovešće detaljniju istragu, zatražiti izjašnjavanje eventualno sumnjivih fudbalera i predstavnika klubova. Potom na red dolaze i konkretne sankcije, u prvom stepenu…

U ovom slučaju, zaprojećene kazne kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova. Ukoliko se na tapetu nađe i neko od konkretnih fudbalera, u slučaju utvrđivanja krivice, mogao bi da bude sankcionisan i na duži vremenski period.

Izvor/foto:Sportklub, FK Radnik, SNews

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: