Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novopazarci od danas mogu postati e-građani

Građani Novog Pazara od danas mogu postati e-građani. Na taj način, putem mobilnog telefona ili tableta, imaće mogućnost da obave na desetine administrativnih postupaka, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Potrebno je, navodi se, samo da odu do Uslužnog centra gdje će dobiti pomoć za kreiranje naloga na Portalu e-uprava.

“Građani Novog Pazara koji imaju potrebu ili želju da koriste usluge e-uprave od danas mogu u Uslužnom centru na šalteru broj 4 da dobiti stručnu pomoć koja je potrebna radi otvaranja naloga za korišćenje brojnih usluga online”, stoji u saopštenju i podsjeća da portal e-uprave postoji već deset godina, a zbog pandemije je do izražaja došao u posljednjih godinu dana.

Načečni gradske uprave Džimil Divanefendić je istakao da je fizički kontakt sveden je na najmanju moguću meru, te da je putem ove usluge moguće da svaki građanin preko svog mobilnog telefona obavlja odgovarajuće administrativne postupke poput upisa djece u vrtić, školu, zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenta.

“Ima par desetina administrativnih postupaka koji se vežu za svakodnevne postupke. Aktivacijom ovog servisa, građani se oslobađaju nabavke i instalacije tog softvera za otvaranje naloga za dobijanje sertifikata već dobijaju svu stručnu pomoć od našeg službenika Aktivacijom ove usluge i još nekih koje su u pripremi, Gradska uprava Novog Pazara postaje jedna od inventivnijih i preduzimljivijih, kada je u pitanju smanjenje administrativnih opterećenja kod građana”, rekao je Divanefendić.

Projekat ”Postani e-građanin” realizuje se uz podršku Nacionalne agencije za lokalni ekonomski razvoj i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Osim osavremenjavanja rada gradske upraveiI olakšica građanima , projekat doprinosi i očuvanju životne sredine. Samo u Srbiji od 2017. godine sačuva 900 tona papira i 18.000 stabala.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: