Aktuelno Crna Gora Politika

Izabrana 43. Vlada Crne Gore, premijer Dritan Abazović

Poslanici Skupštine Crne Gore izabrali su danas na Cetinju novu Vladu, dok je za premijera izabran Dritan Abazović, javlja Anadolu Agency (AA).

Za izbor nove 43. po redu Vlade Crne Gore glasalo je 45 poslanika, dok ih je troje bilo protiv. Podršku izboru nove Vlade dali su poslanici DPS-a, SDP-a, SNP-a, URA-e, Bošnjačke stranke i albanskih partija. Protiv su bili poslanici SD-a. Poslanici DF-a i Demokrata bojkotovali su današnje zasjedanje.

Za potpredsjednicu Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarku evropskih poslova izabrana je Jovana Marović iz URA-e. Za potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izabran je Vladimir Joković iz SNP-a, a za potpredsjednika Vlade zaduženog za politički sistem i unutrašnju politiku i ministra odbrane Raško Konjević iz SDP-a.

Za potpredsjednika Vlade zaduženog za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija izabran je Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke.

Za ministra pravde izabran je Marko Kovač (SNP), za ministra unutrašnjih poslova Filip Adžić (URA), ministra finansija Aleksandar Damjanović (SNP), ministra vanjskih poslova Ranko Krivokapić (SDP), a za ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović (URA).

Za ministra sporta i mladih izabran je Vasilije Lalošević iz SNP-a, za ministra javne uprave Maraš Dukaj iz Albanske alternative, za ministra rada i socijalnog staranja Admir Adrović iz Bošnjačke stranke, dok je za ministra prosvjete izabran Miomir Mijo Vojinović iz SNP-a.

Za ministra zdravlja izabran je Dragoslav Šćekić iz SNP-a, dok je kao nestranačka ličnost za ministarku kulture i medija izabrana Maša Vlaović.

Za ministarku ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izabrana je Ana Novaković-Đurović (URA), dok je za ministra za ljudska i manjinska prava izabran Fatmir Đeka iz Demokratske partije.

Kao nestranačka ličnost za ministarku nauke i tehnološkog razvoja izabrana je Biljana Šćepanović.

Za ministre bez portfelja izabrani su Zoran Miljanić iz organizacije CIVIS i Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative.

Izvor:AA

Foto: Skupština Crne Gore

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: