29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

O posljedicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju policija na Trgu znanja u Novom Pazaru realizuje radionicu za učenike, roditelje i nastavnike

Policijska uprava u Novom Pazar pozvala je sve učenike osnovnih škola sa područja grada Novog Pazara, da sa roditeljima, starateljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će biti održana u Novom Pazaru u petak, 22.09.2023.godine, od 11 do 13 sati, u Ulici Vuka Karadžića na Trgu znanja.

Foto: SNEWS, arhiv

Roditelji, djeca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima, iznesu pitanja, prijedloge i eventualne nedoumice.

“Pored navedenog sve učesnike očekuje niz zanimljivih igara i pratećeg sadržaja. Pozivamo vas da zajedno i sigurno započnemo novu školsku godinu i bolje se upoznamo kroz razgovor, igru i druženje”, nveli su iz PU Novi Pazar.

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju Projekat „Zajedno i i sigurno kroz djetinjstvo“.

Ciljevi Projekta su podizanje svijesti kod učenika osnovnih škola o posljedicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i vještina nenasilnog rješavanja konflikata, razvijanje saosjećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i vještina o sigurnom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: