Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

U Okružnom zatvoru u Novom Pazaru primljena dva komandira pripravnika

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija zaposlila je 532 pripadnika Službe za obezbjeđenje u više kazneno-popravnih ustanova u Srbiji od 2020. godine, a u toku je prijem 93 komandira u 11 kazneno-popravnih ustanova.

U Okružni zatvor u Novom Pazaru primljena su dva komandira pripravnika, potvrđeno je za SNEWS iz te ustanove.

U ovom trenutku se sprovode dva konkursa za prijem komandira u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela), KPZ Sremska Mitrovica, KPZ za žene u Požarevcu, KPZ Ćuprija, KPZ Beograd-Padinska Skela, KPZ Sombor, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, kao i u okružnim zatvorima u Leskovcu, Novom Sadu, Subotici i Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Od početka ove godine sprovedena su dva konkursa za prijem 103 nova komandira u devet kazneno-popravnih ustanova.

Kako je saopšteno iz Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Služba za obezbjeđenje, kao najbrojnija služba u sistemu izvršenja krivičnih sankcija, dobila je pojačanje u 2023. u KPZ Beograd-Padinska Skela, KPZ Pančevo, KPZ Beograd, KPZ za maloletnike u Valjevu, KPZ Šabac i u četiri okružna zatvora u – Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu i Smederevu.

U stalni radni odnos primljeno je i 127 komandira pripravnika u novom KPZ u Kragujevcu, koji je počeo sa radom 15. novembra prošle godine.

Osim prijema komandira, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija redovno prima u stalni radni odnos i nove radnike u Službi za zdravstvenu zaštitu, Službi za tretman, Službi za obuku i upošljavanje i Službi za opšte poslove.

Uprava sve konkurse objavljuje na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs, portalu e-uprave i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i u listu „Poslovi“.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: