17 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Od ubistva Mirze Radonjice prošlo 13 godina, istraga i dalje bez rezultata

Navršilo se tačno 13 godina od monstrouznog ubistva taksiste Mirze Radonjice iz Novog Pazara, koji je ubijen na radnom mjestu od strane, i dalje nepoznatog počinioca ili više njih, u blizini manastira Đurđevi stupovi.

Ovo ubistvo potreslo je Novi Pazar, posebno ako se ima u vidu da je Mirza bio porodičan čovjek za primer, osoba koja je u svom okruženju imala veliki broj prijatelja i poznanika, koji imaju samo riječi hvale za ovakvog insana.

Istraga i sve istražne radnje od strane nadležnih nisu imale nikakvog efekta niti se od mrtve tačke i mrdnulo sa cijelim slučajem, a kako vrijeme prolazi, čini se, ovo ubistvo je sve dalje od konačnog epiloga.

Mirza je ubijen 12. aprila 2007. godine kada je iz centra grada taksi vozilom prema Đurđevim stupovima prevezao dvije osobe. Na njega je neko pucao iz vatreneog  oružja u vozilu i nakom toga odnio njegov telefon, a ostavio novac.

Mediji su ranije pisali da  se sumnja da je ubistvo počinio profesionalni ubica koi hramlje, ta da postoje indicije da je ubistvo bilo naručeno.

Porodica i prijatelji, kao i firma u kojoj je radio Mirza, i dalje vjeruju u pravdu i ističu svih ovih godina da neće odustati dok počinioci ne budu dovedeni pred lice pravde.

“Na bigajri hakk je svirepo ubijen naš brat, sin, otac, drug, prijatelj. Rahmetli Mirza Radonjica nije bio neko za kog se veže bilo šta negativno ili mutno, tako da se postavlja veliko pitanje zašto se njegovo ubistvo i dan danas nije rešilo?
Da je iole ozbiljna vlast kako nas uveravaju iz dana u dan ne bi tolika ubistva ostala nerazjašnjena i dan danas, tj rešavaju samo slučajeve koje im odgovara da reše, što najbolje govori o njihovom radu tj neradu. Što nas dovodi do zaključka da ubistvo rahmetli Mirze i svih ostalih naših građana završivši na kraju sa mladim Bakanom koji je ni kriv ni dužan pregažen na pešačkom prelazu, imaju etiketu slučajeva koje ne treba rešiti jer to neće vlast ili neko iz vlasti i kriju one koji su to isto izvršili ili naručili. Zato reći da nešto urade je ko gluhom reć, a ćoravom namignut jer da su hteli nešto bi i uradili. Molimo Allaha da se rahmetlijama smiluje,a zločince kazni i na ovom i na onom svijetu. Molim Allaha da zločince stavi na samo dno Džehenema. Amin”, napisao je Haris Spica na fb profilu povodom 13 godine od ubistva Mirze radonjice

U Novom Pazaru je pored ovog, ostalo nerešeno još nekoliko ubistava u posljednjih destak godina čije istrage i dalje stagniraju u mjestu.

Sa zahtjevom da se policija rasvijetli i procesuira nalogodavca i počinioce ubistava u Novom Pazaru je, 7. juna 2013. godine, po prvi put ispred zgrade policije, održan protest nekoliko hiljada građana koji su tada zatražili smjenu načelnika Policijske uprave (PU) Dragana Terzića zbog loše bezbednosnen situacije i nerasvjetljenih ubistava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: