19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

SPP osudila sve aktivnosti na obaranju vlasti u Sjenici, isključila Nuhovića i članove koji podržavju Tandira

Stranka pravde i pomirenja (SPP) je saopštila da je danas iz članstva isključila fukcionera te stranke u Sjenici Nusreta Nuhovića i da daje punu podršku opštinskoj vlasti, na čelu sa predsjednikom Opštine Munibom Mujagićem, te da ne podržava smjenu v.d. direktora Direkcije za uređivanje grada, direktora Javnog komunalnog preduzeća i predsjednika Skupštine Opštine Sjenica.

Foto: SPP

“Osuđujemo sve aktivnosti koje je preduzeo Nusret Nuhović na obaranju vlasti, a koje imaju za cilj samo i isključivo lični interes, a na štetu građana Opštine Sjenica”, navedeno je u saopštenju te strenke.

Predsjedništvo SPP-a je, kako se dodaje, jednoglasno isključuje Nusreta Nuhovića iz članstva, a iz članstva su isključeni i svi članovi koji su dali podršku osnivanju kluba pod nazivom Bošnjačko-srpski savez u Prijepolju, na čelu sa Samirom Tandirom.

“Stranka Pravde i Pomirenja će upotrijebiti sva zakonom dozvoljena sredstva kako bi se sačuvalo dostojanstvo svakog člana Stranke kao i njen kredibilitet i ugled u konačnici”, poručeno je.

Također Predsjedništvo Stranke Pravde i Pomirenja se zahvaljuje koalicionim partnerima koje čine sa nama vlast u Sjenici na korektnim odnosima i radu u interesu građana naše Opštine.

U saopštenju se, neprecizirajući na koga se to odnosi, najoštrije osuđuju, kako je navedeno, zlonamjerni napadi na funkcionere Stranke Pravde i Pomirenja, te optužuje prethodna vlast za zaduženja opštinsog budžeta.

Foto: SPP

Podsjećamo da je do neslaganja unutar sjeničkog SPP-a došlo nakon što je najmanje pet odbornika te stranke, zajedno sa smijenjenim nčelnikom opštinske uprave Nusretom Nuhovićem, prošlog mjeseca zatražilo održavanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta, a povodom neslaganja sa dodjelom tendera (postupak javne nabavke “Nabavka i ugradnja tampona u krugu Učeničkog doma u Sjenici”) firmi “Divlja rijeka”, čiji je vlasnik član opštinskog vijeća Nuradin Kurtović, te u vezi navoda da su povezni sa korupcijom, nosiocem ,iste grupe građana i odbornikom Aldinom Kurtovićem i predsjednikom lokalnog parlamenta Rejhanom Kurovićem.

Skupštinsku većinu u Sjenici sada čine 10 odbornika SPP-a, po 5 sa liste SNS i grupe građana „Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović“, dva iz SPS-a i jedan sa liste grupe građana „Zajedno“.

Sjenički parlament ima 39 odbornika, u opoziciji su SDP sa 7 i SDA Sandžak sa 9 odbornika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: