Aktuelno Bosna i Hercegovina Crna Gora Društvo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović: Zaštititi Bošnjake u Crnoj Gori

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je telefonom razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u vezi sa završenim izborima i najnovijim događajima koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori.

Predsjedavajući Džaferović pozvao je predsjednika Đukanovića da institucije Crne Gore preduzmu dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjednik Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel predsjedavajućeg Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tokom razgovora predsjednik Đukanović je ponovio svoje opredjeljenje za odbranu osnovnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u.

Predsjedavajući Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom predsjednika Đukanovića nema alternativu, te da se budućnost zemalja u našem okruženju nalazi u evroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: