23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Odlazeća koordinatorka TIKA-e u posjeti Rijasetu IZ Srbije

Koordinatorka Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIКA) u Srbiji, Cagla Gultekin Tosbat, u pratnji svog asistenta Semira Alića, boravila je u Novom Pazaru u oproštajnoj posjeti Islamskoj zajednici Srbije, saopštio je danas Rijaset IZ Srbije.

Korodinatorku TIKA-e dočekao je poglavar Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović, muftija sandžački Senad ef. Halitović i njegov zamenik Muhamed ef. Demirović.

“Gospođa Cagla Gultekin Tosbat došla je da uputi srdačnu zahvalnost Reisu-l-ulemi, ali i svim njegovim saradnicima na prijateljskoj i veoma uspješnoj međusobnoj saradnji”, kaže se u saopštenju i dodaje da gošća poručila da će TIKA uvijek biti prijatelj i ruka podrške projektima IZS.

Reisu-l-ulema i muftija sandžački navodeći projekte koje je TIKA-e na zahtjev IZS realizovala, a posebno za vrijeme mandata gopođe Cagle, uputili su reči iskrene zahvalnosti na nesebičnoj pomoći i ažurnosti TIKA-e.

“Predstavnici IZS su posebno istakli svoje zadovoljstvo na doprinosu koordinatorke za restauraciju Sultan Valide džamije u Sjenici, za koju koordinatorka svedoči da joj je to najdraži projekat u njenom mandatu”, kaže se.

Na kraju, obe strane su posebno istakle bitnost dalje saradnje ove dvije institucije i razgovarali o pokrenutoj proceduri restauracije Bajrakli džamije u Beogradu, koja je Ustavom IZS definisana kao centralna džamija Rijaseta Islamske zajednice Srbije, rečeno je u saopštenju za javnost Islamske zajednice Srbije.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: