Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Odluke Vlade o produženju zabrane kretanja za vikend

Vlada Republike Srbije izmjenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra (petak), a sve u cilju sprječavanja širenja COVID-19, objavljeno je na sajtu Vlade.

Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutru.

Kako se navodi građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 sati ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu – od 4 do 7 sati ujutru.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedjelju od 8 do 10 sati ujutru, kao i svakoga dana između 23 sata i 1 sat poslije ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mjesta prebivališta.

Iz Vlade Srbije napominju da “bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osjete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom”.

Vlada Republike Srbije saopštava da će nastavite da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa COVID-19 i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka.

“Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici”, poručuju iz Vlade Republike Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: