20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Opština Tutin će za sufinansiranje medijskih projekata izdvojiti 10 miliona dinara

Opština Tutin raspisala je danas Konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Tutin u 2023. godini.

Putem ovog Konkursa iz Budžeta opštine Tutin, u tekućoj godini biće izdvojeno 10 miliona dinara, a realizacija medijskih projekata ne može biti duža od jedne godine, objavljeno je na sajtu opštine Tutin i u dnevnom listu “Danas”.

Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektu iz oblasti televizije iznosi 50 posto od ukupne vrijednosti projekta, dok se maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektu iz ostalih oblasti iznosi 80 procenata od ukupne vrijednosti projekta.

“Najmanji iznos sredstava koji se odobrava po projektu je 250.000,00dinara a najviši iznos sredstava koji se odobrava po projektu je 9.000.000,00dinara”, piše u Konkursu.

Opština Tutin će, kako se navodi, na osnovu ovog javnog poziva sufinansirati projekte radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja koji se, između ostalih, odnose na istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje svih građana opštine Tutin; podršku medijskim sadržajima koji potstiču povezivanje lokalnih zajednica u Sandžaku, saradnju sa dijasporom, ruralni razvoj i razvoj sela,približavanje lokalnih zajednica procesima pridruživanja EU –uključujući decentralizaciju u korist građana Tutina i zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Rok za dostavljanje projekata je15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Odluku o dodjeli sredstava u formi rešenja, na prijedlog Komisije (sa obrazloženjem), donosi Opštinsko vijeće, najkasnije u roku od 60 dana od dana zaključka Konkursa.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: