19 Aprila, 2024
Aktuelno Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

Novi Pazar: Renovirana OŠ “Bratstvo” kreće sa nastavom 28.septembra

Foto: Elmir Caco Habibović, fb

U potpuno renoviranim učionicama i savremenim načinom nastave osnovna škola “Bratstvo” u Novom Pazaru kreće sa redovnom nastavom od 28.septembra.Foto:fb stranica OŠ”Bratstvo”

Foto:fb stranica OŠ”Bratstvo”

Iako nisu u potpunosti završeni svi građevinski radovi, od ponedjeljka će đaci uzrasta od prvog do četvrtog razreda zauzeti mjesta u 22 učionice, dok će stariji razredi od 5. do 8. razreda nastavu i dalje pratiti On line u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i nastavnog plana i programa.

Od početka školske 2020/21 godine samo su učenici 1. razreda ove škole pohađali nastavu u iznajmljenim, ali potpuno opremljenim, prostorijama u kompleksu “Jedinstvo”. Ostali razredi su sticali znanje putem Online nastave.

Rekonstrukcija i izgradnja dodatnog nastavnog prostora, kao i bazena u okviru škole, iznosi blizu 500 miliona dinara. Rok za završetak ostalih radova je mjesec maj naredne godine.

Inače, OŠ “Bratstvo” je jedna od najstarijih škola u Novom Pazaru, koja je svoje prve učenike primila pre tačno 50 godina, kada je i sagrađena davne 1970. godine.

Danas ova škola ima više od 1660 učenika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: