27 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Nova Varoš Sandžak

OB Novi Pazar bez hospitalizovanih covid pacijenata

U Opštoj bolnici Novi Pazar prethodnog dana nije bilo ni jednog hospitalizovanog covid pacijenta, skoro četiri mjeseca od početka vala korona virusa.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, 25. septembra 2020. nije bilo hospitalizovanih pacijenata u crvenoj covid zoni.

Juče je otpušten jedan paciijent, čime se u posljednja četiri mjeseca po prvi put u toj ustanovi, u jednom danu registruje da nije bilo bolničkih pacijenata oboljelih od koronovirusa.

Kako je navedeno u izvještaju u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar pregledano je 49 lica (37 prvih i 12 kontrolnih pregleda)
U Domu zdravlja urađeno je 38 laboratorijskih analiza, 34 RTG snimka, 38 seroloških (brzih) testova iz krvi 38 od čega su 4 (4 IGG) pozitivna i 7 PCR testova.

Podsjećamo da je Novi Pazar, Sjenicu i Tutin početkom juna ove godine pogodio val koronavirusa u kojem je veliki broj građana obolio ili izgubio život od ove bolesti. U OB Novi Pazar, Regionalnom COVID centru, 9. jula je, prema zvaničnim podacima, od posljedica ove bolesti preminulo čak deset osoba.

Anasteziolog i dugogodišnji načelnik Službe anestezije i reanimacije OB Novi Pazar dr Laila Sebečevac izjavila je ranije da je u jednom momentu na odjeljenjima OB Novi Pazar bilo čak 428 ležećih pacijenata, a za jednu noć je primljeno sto pacijenata sa simptomima koronovirusa.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: