26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Otkriveno 70 hiljada neprijavljenih eura i 6 zlatnih poluga

Carinici su 28. aprila 2022. godine na prelazima Špiljani i Preševo, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja gotovo 70.000 neprijavljenih eura i šest zlatnih poluga vrijednih preko tri miliona dinara, saopštila je Uprava carine Republike Srbije.


Prekršaj na granici sa Crnom Gorom otkriven je kada je za detaljan pregled izdvojen ”audi” stranih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje stranih državljana.

“Prilikom kontrole, najpre je u jednoj od putnih torbi ispod garderobe, pronađeno šest zlatnih poluga ukupne težine preko 350 grama.Potom se ispostavilo da par kod sebe ima i 57.500 evra, koje je propustio da prijavi prilikom ulaska u Republiku Srbiju,” navode iz Uprave carina.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, dok je ostatak novca, kako navode, zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Sličan prekršaj otkriven je istog dana i na prelazu Preševo, kada je takođe na izlazu iz zemlje detaljno pregledan ”audi”, kojim je sam putovao 50-godišnji muškarac.

“Iako je prethodno tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, na dnu njegovog kofera sa garderobom i u džepu jakne pronađeno je ukupno 30.000 evra preko dozvoljenog limita koji se u gotovu može preneti preko granice bez prijavljivanja”, ističe se u saopštenju.

Foto:Uprava carina Republike Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: