Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar šalje komunalne policajce na obuku

Kandidati za komunalnu miliciju Novog Pazara počeće obuku 3. maja u Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Kuli, saopšteno je danas na zvaničnoj FB stranici Grada.

Petnaest kandidata, izabranih na konkursu lokalne samouprave prošle godine, ovih dana će biti obaviješteni o svim pojedinostima smeštaja i boravka u centru za obuku MUP-a.

“Potrebno je da kandidati sa sobom ponesu ličnu kartu, overenu zdravstvenu knjižicu, pribor za ličnu higijenu, civilnu i sportsku odeću, kao i pribor za pisanje. Tokom obuke su polaznicima obezbeđeni smeštaj i ishrana svakog radnog dana”, navode u tekstu koji je preneo radio Stoplus.

Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić prije desetak dana je radiju Sto plus rekao da su sve neophodne dozvole za upućivanje kandidata na obuku dobijene i najavio da bi oni uskoro mogli da budu upućeni u neki od centara MUP-a.

Obuka za komunalne milicajce traje oko dva i po meseca, odnosno, 400 radnih sati.

“Kandidati koji uspešno prođu obuku i dobiju sertifikat za obavljanje poslova komunalnog milicajca imaće pravo da učestvuju na javnom konkursu lokalne samouprave za popunjavanje tih radnih mesta”, ističu iz Gradske uprave.

Komunalni milicajci imaće ovlašćenja da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da vrše audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje ili raspršivača sa nadražujućim dejstvom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: