Aktuelno Društvo Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, pet novoinficiranih

U Opštoj olnici Novi Pazar prethodnog dana nije bilo preminulih pacijenata oboljelih od korone. Zavod za javno zdravlje Novi Pazar juče je registrovao pet novoinficiranih u Novom Pazaru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP ‪4. novembra 2021. je bilo 10 prijema (Novi Pazar 4, Raška 5, Tutin 1) i 6 otpusta.

Na respiratorima je bilo 8, na high-flow 2, a transporta pacijenata nije bilo.

Kako stoji u današnjem izvještaju ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 159 (79 prvih, 80 kontrolnih).

U Domu zdravlja urađene 96 laboratorijske analize, 73 RTG snimka, 77 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 17 pozitivno, kao 68 PCR testova.

Na odjeljenjima Opšte bolnice Novi Pazar se liječi 56 kovid pacijenta, a u Novopazarskoj banji, gdje su hospitalizovani oboljeli sa lakšom kliničkom slikom, 21.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 356 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: